OBILJEŽAVANJE MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI 2018. GODINA:
Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca kojem je prvenstveni cilj upozoravanje i senzibiliziranje javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti. U Mjesecu borbe protiv ovisnosti provodi se niz različitih preventivnih aktivnosti i ciljanih preventivnih akcija u borbi protiv svih oblika ovisnosti i raznih oblika rizičnih ponašanja. Također, takvim obilježavanjem se želi potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu i uspješno zajedničko suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice. I naša škola se uključuje u obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti i drugih oblika rizičnih ponašanja različitim radionicama, edukacijama, predavanjima, sudjelovanjem u preventivnim akcijama i aktivnostima. Neke od provedenih preventivnih aktivnosti bit će objavljene na našoj web stranici škole i na Facebook stranici škole.

MUP VARAŽDINSKA JE ODRŽALA INTERAKTIVNE RADIONICE ZA SVE PRVE RAZREDE SREDNJE STRUKOVNE ŠKOLE NA TEMU PREVENCIJE ZLOUPORABE DROGA
Dana 15.11. i 16.11.2018., održane su interaktivne radionice i predavanje na temu prevencije ovisnosti o drogama za sve prve razrede naše škole od strane policijskog službenika za prevenciju g. Siniše Laha i policijskog djelatnika g. Maria Borka. U radionicama su sudjelovali učenici 1.A, 1.B, 1.C, 1.D, 1F., 1G, 1.K, 1.L, 1.P i 1.S razreda.
Cilj je educiranje učenika o štetnosti koju ima konzumiranje droga kao i o posljedicama ovisnosti koje uzimanje droge stvara. Ovisnost može biti psihološka i fiziološka, a odnosi se na neprilagođeno ponašanje vezano uz uporabu ilegalnih droga, a koje dovodi do oštećenja organizma ili subjektivnih problema.